• APA - element esential al vietii !
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

COMUNICAT PRESA POIM - construire Statie de Demanganizare - decembrie 2019


 

BACĂU - 19 decembrie 2019

S-a semnat contractul privind construirea stației de demanganizare și reabilitarea fronturilor de captare Gherăiești și Mărgineni. Acestea vor fi parte integrantă în viitoarea Rezervă de apă a Municipiului Bacău.

Joi, 19 decembrie 2019, S.C. COAMPANIA REGIONALĂ DE APĂ BACĂU S.A. a semnat, cu STRABAG S.R.L., contractul de proiectare şi execuţie "Realizarea staţiei de demanganizare Gherăieşti şi reabilitarea fronturilor de captare”.

Contractul vizează construirea Staţiei de demanganizare Gherăieşti şi reabilitarea unui număr de 93 puţuri, aparţinând gospodăriilor de apă Mărgineni şi Gherăieşti.

Conform contractului încheiat cu STRABAG S.R.L., perioada alocată proiectării este de 5 luni, urmând ca lucrările de execuţie să se desfăşoare pe durata a 12 luni.

Dupa finalizarea acestor investiţii, se va dubla debitul de apă potabilă furnizat din sursa subterană Gherăieşti, debit necesar alimentaării cu apă potabilă a municipiului Bacău, în caz de avarie pe conducta de aducţiune Valea Uzului – Staţia de tratare Baraţi. Proiectul este complementar Rezervei de apă a municipiului Bacău, lucrare realizată de către Primaria Bacău, care - prin cei 8.5 km de conductă - va asigura transportul apei de la frontul de captare Gherăieşti către Staţia de tratare Baraţi.

Valoarea totală a investiţiilor este de 37.393.483 lei cu TVA.

Contractul semnat astazi face parte din Aplicaţia de Finanţare pe care Compania Regională de Apă Bacău o are în lucru pentru accesarea de fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Până la data semnării Contractului de Finanţare aferent Aplicaţiei şi a tragerii fondurilor europene, sursa de finanţare va fi asigurată de Consiliul Judeţean Bacău (95%) şi Municipiul Bacău (restul de 5%).

 

Modalitati plata facturi

Facturile de apa si de canalizare pot fi platite prin:
platforma on-line;
 
logo netopia o aplicatie on-line disponibila pentru dispozitivele iOs si Andoid;
♦ aplicatia de mobil disponibila in Google Play, AppStore si App Gallery;
terminalele:
♦ casieriile proprii situate in str. Narciselor - nr. 14 si str. 9 Mai - nr. 80, de luni pana vineri, intre orele 09.00 -16.00;
♦ ghiseele agentiilor BCR si BRD, in numerar, in baza facturii;
♦ serviciul Direct Debit al Bancii Comerciale Romane, in baza unui mandat acordat bancii;
♦ O.P. in urmatoarele conturi: vezi lista.
Indiferent de modalitatea de plata aleasa nu se percepe nici un comision din partea clientului!

Proiect POSMEDIU

S.C. COMPANIA REGIONALA DE APA BACAU S.A., în calitate de Operator Regional pentru gestionarea infrastructurii de apă si apă uzată din judetul Bacău, beneficiază de asistentă financiară acordată din Fondul de Coeziune, prin POS Mediu – Axa prioritară 1, în vederea implementării proiectului:
„Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judetul Bacău”.
Pentru detalii despre acest proiect accesati butonul:
 
buton POS
 
Rezultatul așteptat al proiectului îl repezintă creșterea gradului de acoperire a populației cu servicii de alimentare cu apă și canalizare până la un procent de 90% din aglomerările urbane incluse în proiect: Bacău, Moinești, Buhuși, Dărmănești și Tîrgu Ocna